Anasayfa » Muhsin Yazıcıoğlu davasında 4 kamu görevlisine hapis
FETÖ'de Bugün

Muhsin Yazıcıoğlu davasında 4 kamu görevlisine hapis

Yazıcıoğlu

Yazıcıoğlu davasında 4 kamu görevlisine hapis

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından şehit edilen Muhsin Yazıcıoğlu’nun olduğu helikopterin enkazını arama çalışmalarında ihmali bulunan 4 sanığa 1 yıl 1 ay ve 1 yıl 6 ay arasında hapis cezası verildi. Ceza alanlar arasında eski Adana Jandarma Bölge Komutanı emekli Korgeneral Ali Lapanta da yer alıyor. Kahramanmaraş 5. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmada Şehit Muhsin Yazıcıoğlu‘nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu, ablası Maviş Ocak, ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ile yakınları ve taraf avukatları hazır bulundu. Muhsin Yazıcıoğlu ve yanındaki 4 kişinin şehit olduğu tarihte görevde olan sanıkların görev dağılımı şöyleydi. Emekli Korgeneral Ali Lapanta Adana Jandarma Bölge Komutanıydı. Ali Lapanta’nın eski Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu da sanıklar arasında yer alıyor.  Dönemin Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru da davada yargılanan diğer sanıklar. Sanıklar duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlantı.

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı: Suikastı FETÖ yaptı

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz, önceki beyanlarını tekrarladıklarını belirterek, helikopterin düşmesinin planlanmış, örgütlü, tasarlanmış eylem olduğunu, düşürülme noktasının önceden belirlendiğini ve eylemin FETÖ tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Askeri uçakların oluşturduğu türbülansla helikopterin adeta rüzgârın önünde savrulan bir yaprak gibi savrulduğunu dile getiren Yavuz, FETÖ’nün işi sağlama almak için helikopter kabinine de karbonmonoksit enjekte edildiğini belirtti.

Gerçekleştirilen eylemi planlayanların hesap edemedikleri bir şeyin yaşandığını ifade eden Yavuz, “2100 rakımda gibi ulaşılması güç yerde olmasına rağmen İsmail Güneş, 112’yi, 155’i arıyor, birçok kişiyle görüşüyor. İsmail’in konuşmasıyla kusursuz cinayet olmadığı anlaşılıyor. Bunun üzerine örgüt, ahtapot kolları gibi her biri bir taraftan tedbir almaya çalışıyor. Açığı kapatmaya çalışıyor. Bir karartma başlatılıyor. Arama kurtarmanın akamete uğratılması da bunlardan birisi.” diye konuştu.

En muhtemel yerde aranmanın önlenmesine yönelik eylemlerin bulunduğunu söyleyen Yavuz, GSM operatörleri ile yeterli çalışma yapılmadığını savundu ve “Gelen doğru bilgiyi önemsemedikleri ancak yanlış koordinatın aktarılmasında ise olağanüstü çaba gösterildiği anlaşılmaktadır.” ifadesini kullandı.

Yavuz, FETÖ’nün sadece kendi üyelerini değil, kendilerinden olmayanları da çok iyi kullandığını belirterek, “Bu suçu bu sanıklara işlettiğine dair tereddüdümüz yok. Yanlış yönlendirmelere alet oldular. En muhtemel yerin aranması istenerek engellendi. Hatta arama kurtarmaya giden köylüler silah çekilerek engellendi. En muhtemel yerin aranmamasının sanıkların sorumluluğunda olduğu açıktır. Bir strateji dâhilinde arama kurtarma yapılmadığı bir vakadır.” dedi.  Yavuz, FETÖ mensuplarının ByLock yazışmalarında yer alan “tereyağından kıl çeker gibi” ifadesini hatırlatarak, sanıkların da FETÖ’cülere yardımcı olduğunu ileri sürdü.

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Selami Ekici de sanıkların görevlerinin gereğini yapmış olmaları halinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin yaşayacağını savunarak, “Görevlerini yapmadıkları için 6 kişi hayatını kaybetti. İddia makamının mütalaasına aynen katılarak üst hadden cezalandırılmalarını ve erteleme yapılmamasını talep ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Hapis cezaları açıklandı

Mahkeme, sanıklar Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve Adana Jandarma Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu’na “görevi kötüye kullanma” suçundan 1 yıl 1’er ay hapis cezası verdi.

Aynı suçtan yargılanan diğer sanıklar ve eski Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’yu 1 yıl 3 ay ve Adana Bölge Jandarma Ali Lapanta’yı da 1 yıl 6 ay hapis cezasına mahkûm eden mahkeme, sanıklar hakkında indirim ya da erteleme yapılmasına yer olmadığına hükmetti.

Kategoriler