Cezaevine giren FETÖ’cüler yeniden tutuklandı
23 Eylül’de, Ordu’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonunda 43 şüpheli gözaltına alındı. Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, terör örgütünün kentteki yeniden yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin yaklaşık 6 ay süreyle iletişimlerinin dinlendiği, teknik araçlarla izlenerek fiziki olarak takip edildikleri kaydedildi. Başsavcılığın açıklamasında, şüphelilerden 16’sının Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilmiş kamu görevlisi olduğu belirtildi. Operasyonda gözaltına alınan örgütün sözde il sorumlusu ve 3 üst düzey yöneticisi ise tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu dört kişinin, cezaevine girip çıktıktan sonra da terör örgütüyle bağlantısını devam ettirdikleri tespit edildi. Bu kişiler, toplantı yaptıkları sırada suçüstü yakalanarak tutuklandı. Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, “Bir İbret Hikâyesi” başlıklı yazısında, tutuklanan 4 ismin, daha önce FETÖ üyeliği tespit edilen, KHK ile memuriyetine son verilmiş ve cezaevinde yıllarca kalmış kişiler olduklarına dikkat çekti.
FETÖ’cüler örgüt tarafından “terfi ettiriliyor”
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla, Ordu’daki operasyonda gözaltına alınan örgütün sözde il sorumlusu ve 3 üst düzey yöneticisi yeniden tutuklandı. Tutuklanan FETÖ’cülerin KHK ile ihraç edildikten sonra cezaevine girip çıktıkları ancak yine de örgütle bağlantılarını koparmadıkları kaydedildi. Bu isimler arasında yer alan İ.S.’nin, Diyanet İşleri Başkanlığı kadrosunda müezzin olarak çalıştığı ve örgütün hücre yapılanması kapsamında “himmet” adı altında para topladığı belirlendi. Himmet toplamak için yapılan toplantı esnasında yakalanan İ.S., cezaevine girip çıktıktan sonra ise FETÖ tarafından terfi ettirilerek Ordu ilinde yönetici yapıldı. Ordu’daki operasyonla gözaltına alınan isimlerden bir diğeri ise, H.T. idi. Aile Bakanlığı’nda memur olarak çalışan H.T. de KHK ile ihraç edildi. Hapis yatarken örgütün cezaevi sorumlusu olmaya terfi ettirilen H.T., FETÖ üyeleriyle olan iletişimini cezaevinden çıktıktan sonra da sürdürerek örgütten talimat almaya devam etti.
Kaplan, aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan Z.T. ve C.G.’nin de örgütün ildeki sözde üst düzey sorumluları yapıldığına dikkat çekerek, tutuklanan dört kişinin de kamuda memur olarak çalıştıklarını, darbe girişiminden sonra ihraç edildiklerini, cezaevine girip çıktıktan sonra da örgüte hizmet etmeye devam ettiklerini vurguladı.
Muhalefetin KHK‘lılara verdiği desteğe de değinen Kaplan, firari FETÖ tetikçisi Adem Yavuz Arslan’ın FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni Kemal Gülen’in yayınında yaptığı “Döneceğiz ve tüm kurumlarımızı geri alacağız.” şeklindeki açıklamasını da hatırlattı.