Anasayfa » FETÖ’nün utanç müzesinden mağduriyet kılıflı bir sergi: Tenkil
Özel Haber

FETÖ’nün utanç müzesinden mağduriyet kılıflı bir sergi: Tenkil

15 Temmuz’dan sonra büyük ölçüde deşifre olan FETÖ, elebaşı Fetullah Gülen’in talimatlarıyla dünyanın dört bir yanında yapılanmasına devam ediyor.

FETÖ firarileri uluslararası camiada kurduğu lobi ağlarıyla bugüne dek bir yandan Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef aldı, diğer yandan mağduriyet algısına girişti.

FETÖ elebaşının manevi oğlu Enes Kanter’in her fırsatta uluslararası medyada insan hakları çığırtkanlığı yapması, örgüt mensubu kadınların talimatla hamile kalarak hapishaneden kurtulmaya çalışması ve talimatla doğan bebekler için yapılan provakatif eylemler ya da bizzat Gülen’in yüksek tirajlı gazetelere verdiği “demokrasi” vurgulu demeçler bunlardan yalnızca birkaçı…

Bu minvalde, örgütün son olarak giriştiği proje ise Belçika’nın başkenti Brüksel’de açtığı Tenkil sergisi.

FETÖ’nün Uluslararası Gazeteciler ile İnsan Hak ve Özgürlükleri İnsiyatifi’nin iş birliğiyle açtığı Tenkil Müzesi’nin ilk sergisine örgütün Belçika’daki çatı kuruluşu Aktif Dernekler Federasyonu (FEDACTIO) ev sahipliği yapıyor.

Firari örgüt üyelerinin, adını “herkese ibret olacak bir ceza verme” ve “uzaklaştırma” anlamınına gelen “tenkil” sözcüğünden alan bu sergiyle, post-modern terör örgütü FETÖ’nün uluslararası camiada “yerini sağlamlaştırma” amacı güttüğü ortada.

Söz konusu sergide, FETÖ firarilerinin sözde mağdur hayatlarının “hikaye”leri anlatılıyor; diğer yandan da hapishanelerde ya da firar ederken kullandıkları eşyalara (elbise, gözlük oyuncak vs.) yükledikleri son derece haksız ve bir o kadar da mağrur anlamlara destek bulmaya çalışıyorlar.

Sergide yer alan firari FETÖ mensuplarının eşyalarına ve “hikaye”lerine bakıldığında, FETÖ’ye adeta siper olup darbe girişiminin yargı, askeri, sivil ve medya ayaklarını yürüten örgüt mensuplarının, asıl mağdurun ve haklının darbeye girişimine direnen Türk milletinin olduğunu “unuttukları” ve mağdur oyunu oynadıkları açıkça görülüyor.

Bu oyuna hizmet edecek şekilde tasarlanan Tenkil sergisindeki eşyalar ve Tenkil Müzesi’nin internet sitesindeki görseller oyuncak, çocuk ve sözde masumiyet temalı.

Sözde mağdur hikayelerinin çoğunluğunda “acındırma ve normalleştirme” amacı ağır basıyor.

FETÖ’nün “Tenkil Müzesi” isimli yeni algı çalışması, örgütün uluslararası propaganda faaliyetlerinin sürdüğüne işaret ediyor.

Kategoriler