Anasayfa » FETÖ ile mücadelede ‘OHAL’ ihtiyacı
Özel Haber

FETÖ ile mücadelede ‘OHAL’ ihtiyacı

15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından 20 Temmuz’da gerçekleştirilen Millî Güvenlik Kurulu (MGK) ve Bakanlar Kurulu toplantısıyla 3 ay süreyle “olağanüstü hâl” (OHAL) ilan edildi. Günümüze kadar 7 kez uzatılan OHAL’in son olarak OHAL’in 19 Nisan 2018 gününden geçerli olmak üzere uzatılmasıyla 15 Temmuz darbe girişiminin 2. yıl dönümüne OHAL ile girilmiş olacak.

OHAL neden gerekli?

OHAL, FETÖ ile mücadelede oldukça önemli bir enstrüman. Bu dönemde çıkarılan KHK’lar ile devletin kripto hücrelerden temizlenmesi sağlanıyor. Ana hedefi “terörün bitirilmesi” olan OHAL, karar alma süreçlerini hızlandırarak FETÖ’ye darbe vuruyor. Bu sebeple FETÖ’nün en rahatsız olduğu konuların başında OHAL geliyor.

OHAL’in vatandaşa etkisi var mı?

OHAL yetkileri yalnızca terör örgütlerine karşı kullanıldığı için vatandaşın gündelik hayatını etkilemiyor. Nitekim çeşitli kamuoyu araştırmalarına göre halkın büyük çoğunluğu OHAL’den rahatsızlık duymadığını belirtiyor.

Muhalefetin OHAL’e yaklaşımı nasıl?

Muhalefet partileri, AK Parti ve MHP’nin desteklediği OHAL uygulamasına karşı çıkıyor. CHP, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi seçim beyannamelerinde OHAL’i kaldıracağını ilan etti. Nitekim Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce, Meral Akşener, Selahattin Demirtaş ve Temel Karamollaoğlu da OHAL karşıtı açıklamalarıyla sık sık gündeme geldi.

OHAL’e karşı çıkmak ne anlama geliyor?

Muhalefet partileri FETÖ ile mücadele etmek yerine OHAL ile mücadele ediyor. Ancak unutulmamalıdır ki OHAL’den rahatsız olanlar aslında Türkiye’nin terörle mücadelesinden rahatsız olanlardır.

Kategoriler