Anasayfa » Nedim Şener FETÖ’nün KHK mağduriyeti maskesini deşifre etti
FETÖ'de Bugün

Nedim Şener FETÖ’nün KHK mağduriyeti maskesini deşifre etti

nedim-sener-yazilari

Muhalefet destekli mağduriyet kılıfı

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, 15 Eylül’de yayınladığı köşe yazısında, KHK mağduriyetinin iç yüzünü ortaya döktü. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması ile ilişiği tespit edildiği için kamu görevinden Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilenler, uzun süredir terör örgütüyle bir alakalarının olmamasına rağmen mesleklerinden atıldıklarını ve sosyal ölüme terk edildiklerini söylüyorlardı. Özellikle sosyal medyada mağduriyet algısını çok iyi kullanan FETÖ’cüler, Türkiye’de muhalefetten de destek alıyorlar. Ana muhalefet partisi CHP’nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı KHK çıkışı ile çok konuşulmuştu. KHK ile ihraç edilenleri görevine iade edeceğini vaat eden Kılıçdaroğlu: “Sözüm söz, bütün bu adaletsizlikleri düzelteceğim. O Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevden alınan, işine son verilen, ekmeği elinden alınan herkesi görevine iade edeceğim.” demişti. Kılıçdaroğlu, bu konuşmasının üzerine, sosyal medyada FETÖ tetikçileri tarafından da destek bulmuştu.

nedim-sener-yazilarinedim-sener-yazilari

 

 

 

 

Nedim Şener, isim listesine işaret etti

Nedim Şener, KHK ile ihraç edilen bu kişilerin, 14 Eylül tarihinde Ankara’da yapılan FETÖ operasyonunda gözaltına alındığını söyledi. Dün, Ankara merkezli 43 ilde, 143 gözaltı kararı verilmişti. Hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerin ise 102 tanesi Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı mahrem hizmetler yapılanması içinde yer alıyordu. Listede ismi yer alanlar, operasyonla gözaltına alınan, örgütün Jandarma mahrem imamlarından birkaçı. Bu mahrem imamlar, kendilerine bağlı 3-5 kişilik Jandarma personeli ile rutin toplatılar yaparak onlardan istihbarat alıyor ve örgütün talimatlarını iletiyordu.

İşte o liste:

“Abdullah K.: Ulaştırma Bakanlığı’nda mühendis, 672 sayılı KHK ile ihraç edildi.

Ahmet A.: 695 sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ihraç.

Ahmet A.: Hacettepe Üniversitesi’nden 672 sayılı KHK ile ihraç.

Ahmet Ö.: Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen, 672 sayılı KHK ile ihraç.

Adem O.: 675 sayılı KHK ile ihraç öğretmen.

Behçet D.: Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen, 675 sayılı KHK ile ihraç.

Bülent K.: Doktor, 675 sayılı KHK ile ihraç.

Cavit P.: Halen Melikşah Üniversitesi’nde okutman.

Durmuş A.: Doktor, 675 sayılı KHK ile ihraç.

Fatih K.: 675 sayılı KHK ile ihraç öğretmen.

Kemal D.: 672 sayılı KHK ile ihraç öğretmen.

İsmail D.: Sağlık Bakanlığı’nda doktor, 675 sayılı KHK ile ihraç.

Hasan D.: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Araştırma Merkezi ambar memuru, 672 sayılı KHK ile ihraç.

Mustafa İ.: Elazığ Valiliği Göç İdaresi Müdürlüğü veri hazırlama uzmanı, 672 sayılı KHK ile ihraç.

Salih A.: Personel Daire Başkanlığı’nda uzman, 672 sayılı KHK ile ihraç.

Selim D.: Devlet Malzeme Ofisi’nde mühendis, 672 sayılı KHK ile ihraç.

Cevat A.F.: Orman Bakanlığı’nda biyolog, 672 sayılı KHK ile ihraç.”

MİT’in 3.5 yıl sonra çözdüğü şifre

Nedim Şener‘in yazısında ismi geçen Nihat Keskin isimli FETÖ’cünün evine 2016 yılında baskın yapıldı. Örgütün Jandarma Marmara Bölge sorumlusu olduğu belirtilen Keskin’in evinde yapılan aramalarda çöp kutusuna atılmış şifreli bir SD kart bulundu. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 3.5 yıl süren çalışması sonucu karttaki şifre çözüldü. Emniyet Terörle Mücadele Başkanlığı tarafından devir alınarak genişletilen araştırma ve inceleme kapsamında, şifreli SD kart içinden 1.500 adet mahrem imam ve pnlara bağlı 4 bin 500 FETÖ mensubu Jandarma personelinin bilgilerine ulaşıldı. Bugünkü operasyonlar, jandarma personelinin görev yaptığı illere gönderilen bilgiler sayesinde yapılıyor. Ancak Şener’e göre bu operasyon farklı. Çünkü, tek seferde 102 mahrem imam hakkında gözaltı kararı verildi ve bunların 61’i daha önce KHK ile ihraç edilmiş devlet memurları. 10’un üzerinde de hala devlet memurluğu yapanlar mevcut.

Bu kişilerin meslek dağılımlarına bakıldığında ise, 30’a yakını KHK ile ihraç edilmiş öğretmen, 4’ü kamuda mühendis, okutman, 6’sı doktor, vergi müfettişi, infaz koruma memuru, TRT muhabiri, yapımcısı, anestezi uzmanı, biyolog. Ayrıca 25 civarında da özel sektör çalışanı var. Nedim Şener, özel sektör çalışanları dışında kalanların tamamına yakınının KHK ile ihraç edildiğinin altını çizdi. Aralarından 4 kişinin de farklı operasyonlarda yakalanarak daha önce tutuklanıp cezaevine gönderildiği vurgulandı. Şener, Kemal Kılıçdaroğlu‘nun KHK açıklamasını sert bir şekilde eleştirerek;

“Yoksa, 49 bini mahkûm olmuş, 42 bini hakkında soruşturma yürütülen FETÖ mensuplarını savunmak sadece FETÖ’cülerin değirmenine su taşımaktan başka bir şey değildir.” dedi.

Nedim Şener, sözlerini sonlandırırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, KHK’lılar için “Gariban öğretmen içerde” söylemine karşı ise, FETÖ’cülerin öğretmeninin öğretmen olmadığını vurguladı. Şener, FETÖ’nün emniyet yapılanmasında mahrem imam olarak görev yapan 4 bin 672 kişiden 4 bin 202’sinin öğretmen olduğunu hatırlattı.

KAYNAK: HÜRRİYET

Kategoriler