FETÖ firarisi Tarık Toros, Kara Harp Okulu’ndaki öğrencilerden sorumlu “örgüt abisi” çıktı.
İzmir’de “askerî casusluk soruşturması”ndaki usulsüzlüklerle bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin FETÖ’nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içerisindeki mensupları hakkında açılan davada 26’sı tutuklu 102 sanığın yargılanmasına devam edildi.
İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile kayda alınan duruşmada, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan tutuksuz sanık H.S, FETÖ ile bağlantısının devam ettiği yıllarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki örgüt mensuplarıyla ilgilendiğini belirtti.
FETÖ’cü askerleri denetlemek için şirket kurmuş
FETÖ itirafçısı H.S, askerîyedeki sözde örgüt imamlığı görevini sürdürürken bir sigorta şirketi kurduğunu itiraf ederek “Sigorta şirketini tek başıma adıma kurdum. Kâğıt üzerinde kurulmuş, herhangi bir sermayesi olmayan bir şirketti. Bu, askerî personelin yerinde kontrolü amacıyla askerî alanlara giriş çıkışta kullanmak amacıyla kurulan bir şirkettir. Şirketi, askerî personele sigorta yapmak bahanesiyle askerî alana girip sorumluğumdaki rütbeli personeli yerinde denetlemek ve kontrol etmek amacı için kullanıyordum.” dedi.
“Tarık Toros Harp Okulu’ndaki öğrencilerin sorumlusuydu”
Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespit edilen ve bu davanın da firari sanığı gazeteci Tarık Toros’la ilişkisine değinen H.S, şunları anlattı:
“Tarık Toros 1993’te Ankara’ya geldiğimde Harp Okulu’ndaki öğrencilerin sorumlusuydu. 1994’te Toros’la hususi görevimiz devam ederken Balgat bölgesine geçtik. Toros, Balgat bölgesi lise ve ortaokul 3. sınıf talebe mesulüydü. Lise ve ortaokul talebe mesulünün görev olarak en önemli vazifesi askerî okullara girecek öğrencilerin FETÖ’ye bağlılık derecesine göre tespitlerini yapmaktı. Yine lise mezunu olan, üniversite sınavına girecek öğrencilerinde bağlılık derecelerine göre harp okulu, hukuk fakültesi, siyasal bilimler fakültesi gibi bürokrasiye geçiş sağlayacak öğrencilerin ve okulların tespitiydi. Toros, daha sonra örgütte yaşadığı bir sıkıntıdan Gazi Üniversitesi bölgesine geçti. Daha sonra örgütün medya yapılanmasında görev aldı.”
Kaynak: AA