Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın (KOM) Stratejik Araştırmalar Kurulu, 55’nci toplantısını düzenledi. Toplantıda, 81 ilin KOM Şube Müdürüne Kaçakçılık, Mali Suçlar, Organize Suçlar ve FETÖ konusunda bilgi verildi, güncel soruşturmalar ele alındı. Kurulda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) hakkında özel bir oturum yapıldı. Toplantıya katılım gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, FETÖ ile mücadeleye ilişkin net mesajlar verdi. Soylu, 2021 yılında FETÖ’ye yönelik toplam 249 planlı operasyon yapıldığını, operasyonların örgüt bitene kadar süreceğini belirtti. Soylu, FETÖ operasyonları hakkında, “Ne kadar lazımsa o kadar sürecek. Kazıyacağız ve gelecek neslimize böyle bir örgüt kalmayacak. Bu örgüt tamamen bitene kadar sürecek.” ifadelerini kullandı.
Alanında deneyimli isimler tecrübelerini paylaştı
FETÖ soruşturmalarında görev yapan tecrübeli kişiler, terör örgütü hakkında 81 ilin KOM Müdürüyle deneyimlerini paylaştı. KOM İstihbarat ve Terör Daire Başkanlığından oturuma katılan polis şeflerinin yanında, Yargıtay ve Danıştay ile Terör Suçları Soruşturma Bürolarında görev yapan 6 farklı ilin Başsavcı vekilleri de sunum yaptı.
- ByLock soruşturmaları konusunda Ankara Cumhuriyet Başsavcı vekili Veysel Kaçmaz, Güncel yapılanmada Antalya Başsavcı vekili Ali Güllü,
- Terörizm Finansmanı konusunda Diyarbakır Başsavcı vekili Hakan Hançer,
- Etkin pişmanlıkta Edirne Başsavcı vekili Eşref Çağdaş Bal,
- Ankesör soruşturmalarında İstanbul Başsavcı vekili Yakup Ali Kahveci,
- Asker mahrem yapılanma konusunda da İzmir Başsavcı vekili Can Tuncay, önemli bilgiler aktardı.
FETÖ zirvesine Yargıtay ve Danıştay da katıldı
Yargıtay ve Danıştay’ın da katılım sağladığı toplantıda, FETÖ soruşturmalarının yüksek yargı ayağından önemli isimler bulundu. Terör örgütü yargılamalarıyla yetkili Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanvekili Hakan Yüksel, “Yargıtay kararlarında irtibat ve iltisak” konusunda katılımcılarla bilgi paylaşımı yaptı. Danıştay 5. Daire kıdemli tetkik hâkimi Ozan Muzaffer Köstü ise konuyu Danıştay cephesinden işledi.
Süleyman Soylu KHK’lıların sahte mağduriyetini deşifre etti
Antalya’da gerçekleştirilen zirvede, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın konuşmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu değerlendirmelerde bulundu. FETÖ ile mücadelede gelinen son aşama hakkında açıklamalarda bulunan Soylu, örgütün dünyadaki suç örgütleri içinde apayrı bir kimlik olduğunu ifade etti. Soylu, örgüt mensuplarının KHK üzerinden yarattıkları mağduriyetler konusuna değinerek şu değerlendirmeleri yaptı:
“Terör örgütü FETÖ’yle biz helalleşmeyeceğiz, kimsenin helalleşmesine de izin vermeyeceğiz. Şimdi birileri sürekli mağduriyet peşinde, KHK’lılar üzerinden bir mağduriyet hesabı yapmanın peşinde. Yazıktır. Bu mesele artık kriminal bir meseledir, siyasete alet etmeyi bırakın. KHK mağduriyeti, FETÖ’nün tek kurtuluş umududur, bu umudu onlara vermeyin. Hatırlayın, DHKP-C bile, Nuriye Gülmen, Semih Özakça eylemini aylarca “khk mağduriyeti” diye pazarlamışlardı.”
“FETÖ operasyonları bu örgüt bitene kadar sürecek”
KHK’lılar içindeki örgüt yöneticilerini deşifre eden Süleyman Soylu, şu ifadeleri kullandı:
“Biz gerçekleri kamuoyuna açıklayınca bütün balonları sönmüştü. Burası öyle güzel bir mağduriyet alanı ki, neredeyse PKK’yı da KHK mağduriyetine sarıp öyle pazarlayacaklar. İnanmak isteyen inanabilir, bizim bunlara karnımız tok. 125 bin KHK’lının yaklaşık 21 bini örgütte sorumlu yönetici olarak görev almış; 37 bini ByLock kullanıcısı. TBMM’ye gelince yemin etmiyor musunuz Anayasa’ya bağlı olacağınıza dair? Kimse kusura bakmasın, biz o FETÖ haininin sahte gözyaşı dökmekte ne kadar mahir olduğunu iyi biliriz.”
FETÖ ile mücadeleye ilişkin net mesajlar veren Soylu:
“2021 yılında FETÖ’ye dönük toplam 249 planlı operasyon yaptık; operasyonlar ne kadar sürecek? Ne kadar lazımsa o kadar sürecek. Kazıyacağız ve gelecek neslimize böyle bir örgüt kalmayacak. Bu örgüt tamamen bitene kadar sürecek.” ifadelerini kullandı.