Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Dışişleri Bakanlığı’na personel alımı için 2010-11-12 ve 2013 yıllarında yapılan sınavlarda FETÖ’nün usulsüzlük yaptığı belirlenerek soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde Aday Meslek Memurluğu sınavları doğrultusunda atanan 275 kişiden 249’unun FETÖ’cü olduğu tespit edildi. Çoğu aktif diplomatlık görevini sürdüren FETÖ’cülerden 15’i itirafçı oldu.
Evime baskın yaptılar
İtirafçı olan diplomat Y.Ş’nin ifadeleri FETÖ’nün, itirafların engellemek için ortaya koyduğu çabayı da deşifre etti. Dışişleri Bakanlığı sınavı sorularını FETÖ mahrem imamı E.E’den aldığını belirten Y.Ş, Afrika’da görev yaptığı sırada FETÖ’den ayrılmak istediğini, bu bağlam mahrem imamın telefonlarına çıkmadığını kaydederek, “Bu sırada Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey yönetici olan Z.K., bulunduğum ülkeye geldi. Havaalanında ben karşıladım, araçta giderken ön koltukta oturuyordum. Z.K. ise arka koltuktan kulağıma eğilerek K. kod isimli (sorumlu mahrem imam) şahsın ‘selamını getirdim’ diyerek, benimle bağlantıya geçmek istediğini söyledi. Ancak ben cemaatten uzaklaşmak istediğimi söyleyince o ülkedeki cemaate bağlı işadamlarını bana karşı kışkırttılar, birkaç defa evime baskın yapıldı” dedi.
Ailemle tehdit ettiler
FETÖ’nün dışişleri yapılanması ile ilgili ifade verdiği andan itibaren örgütün hedefi haline geldiğini söyleyen itirafçı, ifadesinde şu sözleri kullandı: “Emniyette etkin pişmanlıktan ifade verdiğim için beni cemaat evlerine götüren F.Ö. (mahrem imam), anne ve babamın evine giderek “Oğlun ifadesini değiştirsin’ şeklinde tehdit etmiş. Almanya’dan arayan bir şahıs tarafından da tehdit edildim. 2018 yılında da M.B. isimli şahıs evime gelerek beni tehdit etti. ABD’nin Pensilvanya eyaletinden 3 defa arandım ‘Emniyetle işbirliği yapma’ diyerek ailemle birlikte beni tehdit ettiler.”
Kaynak: Hürriyet