Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur hakkında 22 yıla kadar hapis isteminde bulunduğu mütalaasında, FETÖ sanığı Okur’un 7 Şubat MİT krizinden sonra FETÖ ile mücadele ettiği yönündeki yalanını deşifre etti.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi tarafından yargılanan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur için istenen ceza belli oldu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ üyeliğinden tutuklu bulunan Okur’a yönelik verdiği mütalaa da sanığın terör örgütü yöneticisi olmak” suçundan 15 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istedi. Mütalaa da Okur’un tüm yalanları çökertildi.
FETÖ’yü kurtarmak için çalışmış
Okur’un, “2012 MİT krizinden sonra amaçlarını anladım, mücadele ettim” demesine rağmen, bu süreçten sonra da örgüt mensuplarını koruyup kolladığı ileri sürülen mütalaada, sanığın örgütle mücadele ettiğine ilişkin beyanları ile mevcut tasarruflarının taban tabana zıt olduğunun anlaşıldığı belirtildi. Mütalaada, 1996’dan HSYK üyesi seçildiği döneme kadar örgüt toplantılarına katıldığı belirtilen Okur’un, “örgütün yargıyı ele geçirmesi amacıyla görevde yükseltildiği, yargı camiasında önemli rol oynadığı, 7 Şubat 2012’den sonra örgütle mücadeleye başladığı algısının gerçeği yansıtmadığı, olaydan örgüt lehine en az zayiatla çıkılması amacıyla örgüt karşısındaymış gibi durup kararname çıkardığı” kaydedildi.
Örgütün tepe noktasında
İbrahim Okur’un, örgütün HSYK’da ve yargıda güç haline gelmesini sağladığı, önemli noktaların örgütün eline geçmesinde etkin rol oynadığı ifade edilen mütalaada, “Tanık ifadelerinde, ‘örgütün tepe noktasındaki isim’, ‘number one’, ‘karar verici’ şeklinde bahsedilen İbrahim Okur’un, örgütün en tepe noktasında bulunduğu, bu statü ve güçle yönetici sıfatıyla örgütün muhatapları arasında birinci sırada bulunduğu, emir ve talimat verme noktasında olduğu anlaşılmıştır.” denildi.
Kaynak:AA