Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının sosyal medya üzerinden yaptıkları algı operasyonları devam ediyor. Özellikle firari FETÖ’cüler Adem Yavuz Arslan, Emre Uslu, Cevheri Güven gibi isimler medya platformlarında Türkiye aleyhine her geçen gün karalama çalışmaları yürütüyor. Türkiye sınırları dışındaki firari FETÖ’cüler 7/24 algı yaparken, içeride de muhalefet siyasetçiler, “aydın” isimler ve gazeteciler bu algıya destek oluyor. Bu isimlerden birisi gazeteci Mustafa Kılıç. Gazeteci Kılıç, uzun zamandır YouTube platformunda “Daha Neler” isimli kanalı yönetiyordu. Son aylarda bariz biçimde FETÖ propagandası yapmaya başlayan Kılıç, kanalında firari örgüt mensuplarını konuk etti. Bu durumun en tuhaf yanı ise, Kılıç’ın kanalda yaptığı daha önceki paylaşımlarının siyasetten tamamen bağımsız olmasıydı. Kültür-sanat içerikli görünen kanal, yaklaşık son 6 aydır tamamen çizgisini değiştirerek örgüt adına provokasyon çalışmalarının yürütüldüğü bir platform haline geldi. Bu durum yalnızca tesadüf mü? Yoksa bu kanal uzun süreli bir planın parçası mı?
Gazeteci Mustafa Kılıç kimdir?
36 yaşındaki gazeteci Mustafa Kılıç, FETÖ’nün kapatılan Taraf ve Bugün gazetelerinde çeşitli eklerde yazarlık yaptı. 2011 yılında Milli Gazete’de İstihbarat Muhabirliği yapan Kılıç, son yıllarda sosyal medya platformlarına ağırlık verdi. Daha önce “Sokaktayız” isimli bir kanal açan Kılıç, bu projesi başarısız olduktan sonra “Daha Neler” isimli kanalını açtı. Dizi-film inceleme üzerine görünen kanalda, yaklaşık son 6 aydır FETÖ‘cüler boy gösteriyor. Kendisini daha fazla saklayamayan Kılıç, Said Sefa, Tarık Toros, Cevheri Güven ve Adem Yavuz Arslan gibi isimleri kanalında ağırladı.
Ayrıca, Daha Neler isimli kanalda, 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine katıldıkları gerekçesiyle önce müebbet hapis cezasına çarptırılan, ardından Yargıtay’ın skandal bir kararıyla tahliye ettiği askeri öğrencilerin çekmiş oldukları “Mavi Otobüs” belgeselinin de reklamını yaptı. Askeri öğrencilerden Adnan Yıldız ile röportaj yapan Kılıç, 15 Temmuz için “aydınlatılmamış” tabirini kullandı.
Gazeteci Mustafa Kılıç, FETÖ’nün kapatılan yayın organı Zaman gazetesine de sahip çıkmıştı. Akit TV, Ekim 2015’te Zaman gazetesinin önünde yayın yapmıştı. Zaman gazetesinin kapatılmasını istemeyen bir grup örgüt destekçisi, yayını taciz etmiş ve muhabirlere saldırmıştı. Kılıç da bu provokatörlerin arasında yer almıştı.
FETÖ‘nün amaçlarına ulaşmak için her yolu denediği aşikar. Medya alanında özellikle yeni kuşağın dikkatini çekmek isteyen FETÖ, medyadaki yapılanmasıyla sürekli zihinleri kendisiyle meşgul tutarak algı tutturmayı başarıyor. Buna en basit örnek, Twitter’da Türkiye gündeminde sık sık hamile tutuklular, KHK’lıların mağduriyetleri gibi konu başlıkları görüyor olmamız. Örgütün terör suçlularını mağdur gösterme politikasının bir eseri olan bu hashtaglerde yapılan paylaşımlar, konu hakkında bilgi sahibi olmayan bir insana “devletin zalim bir organ olduğunu”, FETÖ’cülerin mağdur edildiklerini düşündürtebilir. Zaten bunu istedikleri için de bu algılarına sürekli devam ediyorlar. Gazeteci Mustafa Kılıç’ın izlediği yol ise, kültür-sanat, dizi-film incelemesi gibi popüler alanlara yönelip belli bir takipçi kitlesi edindikten sonra bu kitleyi FETÖ propagandasına maruz bırakmak oldu.