Anasayfa » Enver Altaylı davasına devam edildi
FETÖ'de Bugün

Enver Altaylı davasına devam edildi

enver-altayli-kimdir

Enver Altaylı casusluk suçlamalarını reddetti

2017 yılında tutuklanan, eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu Enver Altaylı hakkındaki dava, görülmeye devam edildi. Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Orta Asya’daki yapılanmasında oldukça etkili olan ve örgüt ile CIA arasındaki koordinasyonun kurulmasında kilit rol oynayan Altaylı, en son cezaevindeyken suç örgütü lideri Sedat Peker’e yazdığı mektup ile gündeme gelmişti. Ankara’da, FETÖ soruşturması kapsamında “silahlı terör örgütü üyeliği” ve “siyasi ve askeri casusluk” suçlarından yargılanan eski MİT mensubu Altaylı, üzerine atılı casusluk suçlamalarını reddetti. Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen duruşmada, eski istihbaratçı Altaylı ile beraber 2 sanık daha yargılandı. Altaylı ve Mehmet Barıner, duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katılırken, tutuksuz yargılanan sanık Seda Chamatzoglou ise duruşmaya katılmadı.

FETÖ elebaşını ABD’den getirmek için uğraştığını itiraf etti

Karar duruşmasından önce sanıkların son sözleri dinlendi. Sanık Enver Altaylı ve Barıner, haklarında verilen mütalaaya karşı son savunmalarını yaptı. Altaylı;

“Ben bu ülkenin menfaatleri için uğraştım ve Türk devletlerinin tamamının yüzünü Türkiye’ye döndürmek için çabaladım. Hatta Bakü-Ceyhan boru hattının fikir babalarından birisi de benim. Ayrıca Gülen’in Türkiye’ye getirilmesi için ABD’li yetkilerle görüşmeler yaptım. FETÖ’cü olsam ABD’ye gider ‘Gülen burada kalmalı’ derdim. New York’a gittiğimde Gülen’le görüştü dediler. Benim gittiğim yerle Gülen’in kaldığı yer arasında 200 kilometre var. Bu şuna benzer, ortada bir cinayet var ve cinayetin işlendiği yere 200 kilometre uzaklıktaki birisi katil diye suçlanıyor. Hakkımda verilen karar ne olursa olsun Allah’ın takdiri böyleymiş derim.” şeklinde konuştu.

Sanık Mehmet Barıner de aynı şekilde hakkındaki suçlamaları reddederek;

“Hakkımda hazırlanan iddianame gözaltına alınmamdan yaklaşık 30 ay sonra hazırlandı. Beyanda bulunan tanıklar etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak ve suçlamalardan kurtulmak maksadıyla ifade vermiştir. MİT’te çok kısa bir süre aktif olarak görev yaptım ve gizli belgelere erişimim mümkün değil. İddia edilen yurt dışına kaçma veya kaçırılma iddiasını doğrular nitelikte dosyada hiçbir somut nitelik veya bulgu yoktur. Hakkımda isnat olunan suçlardan beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mahkeme, karar gününü belirleyerek duruşmayı 8 Kasım’a erteledi.

KAYNAK: SABAH

Kategoriler