Anasayfa » Serdar Atasoy için 32,5 yıl hapis istemi
FETÖ'de Bugün

Serdar Atasoy için 32,5 yıl hapis istemi

Serdar Atasoy için 32,5 yıl hapis istemi

Serdar Atasoy itirafçı olmuştu

Serdar Atasoy, Yüksek Askeri Şura kararıyla, 30 Ağustos 2020 tarihinde tuğgeneralliğe terfi ederek Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) İstihbarat Daire Başkanlığı görevine atanmıştı. Milli İstihbarat Teşkilatının Serdar Atasoy hakkında uyarı yazısı göndermesi sonrası pasif göreve çekilen Atasoy bir süre sonra emekliliğini istemişti. Emekliye ayrılan Atasoy,  27 Ocak 2021 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü operasyonla tutuklanan eski Tuğgeneral, itirafçı olmuştu. 1996 yılında teğmen olduğunu ve rütbesini FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in taktığını itiraf eden Atasoy, “Servet” kod adını kullanıyordu. Sevk edildiği nöbetçi sulh ceza hâkimliğince serbest bırakılan emekli tuğgeneral hakkında 32,5 yıla kadar hapis ve 130 bin 999 TL adli para cezası istemiyle dava açıldı.

Rütbesini FETÖ elebaşının taktığını itiraf etti

İddianamede, Serdar Atasoy’un örgütün mahrem imamları ile irtibatı detaylı olarak yer aldı. Atasoy, örgütle 1988 yılında Cansun Sarıyıldız aracılığıyla İzmir Atatürk Erkek Lisesi’nde yatılı okuduğu süreçte tanıştığını ve kendisinden sorumlu “Yavuz” kod adlı bir mahrem imamın yönlendirmesiyle Harp Okulu sınavlarına hazırlandığını belirtmişti. Sınav sorularının kendisine verildiğini söyleyen Atasoy, 1995-1996 yıllarında Tuzla Piyade Okulu’nda eğitim aldığı süreçte, Altunizade’de yer alan dershanenin en üst katında örgütün elebaşı Fethullah Gülen’in elini öptüğünü ve Gülen’in kendisine teğmen rütbesini taktığını itiraf etmişti.

Serdar Atasoy için 32,5 yıl hapis istemi

Serdar Atasoy hakkında iddianame hazırlandı

Serdar Atasoy hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından iddianame düzenlendi. İddianamede, Atasoy’un, 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Bangladeş’in başkenti olan Dakka’da askeri ataşe olarak görevde bulunduğu belirlendi. Atasoy’un Genelkurmay Çatı Davası’nda yargılanıp ceza alan sözde “yurtta sulh konseyi” üyesi eski tuğamiral Sinan Sürer’in kurduğu “Ataşeler” isimli Whatsapp grubuna “Emredersiniz komutanım” yazdığı tespit edildi. Hakkında yürütülen soruşturmada delil yetersizliği nedeniyle takipsizlik kararı verildiği kaydedildi.

İddianamede, Serdar Atasoy’un mahrem imamlarla ilgili bilgiler verdiği belirtilerek, usulsüz olarak atandığı kamu görevi sebebiyle haksız kazanç elde ettiği, kamuyu zarara uğrattığı ve üzerine atılı “silahlı terör örgütüne üye olma”, “resmi belgede sahtecilik” ile “zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık” suçlarını işlediği ifade edildi. Atasoy hakkında, Ankara 32’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, 32,5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Serdar Atasoy’un mahrem imamı Cansun Sarıyıldız kimdir?

Cansun Sarıyıldız, hakkında 32,5 yıla kadar hapis cezası istenen Serdar Atasoy’un ilk mahrem imamıydı. Örgütte Bursa İl imamı olarak faaliyet yürüten Sarıyıldız, Paralel Yapı’nın önemli isimlerinden biriydi. Bursa’ya 2008 yılında atanan eski Vali Şababettin Harbut’un bile çekindiği Sarıyıldız, kenti vali gibi yönetiyordu. Sarıyıldız, Cezaevi İzleme Kurulu’nda yer alarak PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ı cezaevinde izleyen heyetin içinde yer almıştı.

Serdar Atasoy için 32,5 yıl hapis istemi

Şahabettin Harbut’tan daha fazla sözü geçen Sarıyıldız, örgüt adına yüklü miktarlarda himmet topluyor, himmet vermek istemeyen işadamlarına polis operasyonu düzenletiyor veya SGK ya da Vergi Dairesi kanalıyla ceza kestiriyordu. Minibüsle 1 milyon dolar himmet parasını transfer ettiği ortaya çıkan Sarıyıldız’a, 2015 yılında yaptığı usulsüz işlemler nedeniyle baskın yapılmış ancak bu operasyondan günler önce  yurt dışına kaçmıştı. Turuncu listede yer alan Sarıyıldız, 1 milyon TL ödülle aranıyor.

KAYNAK: SABAH

 

Kategoriler