Anasayfa » FETÖ elebaşının avukatı hakkında gerekçeli karar açıklandı
FETÖ'de Bugün

FETÖ elebaşının avukatı hakkında gerekçeli karar açıklandı

adnan-seker-kimdir
Adnan Şeker

Adnan Şeker, 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı

Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) elebaşı Fethullah Gülen’in avukatı Adnan Şeker‘in yargılandığı davanın gerekçeli kararı açıklandı. Avukat Şeker, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “Silahlı terör örgütü kurma, yönetme” suçlarından 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklanan gerekçeli kararda, sanık Şeker’in örgütün şifreli haberleşme programı olan ByLock‘a 437 bin 993 kez erişim sağladığı bilgisi yer aldı. FETÖ elebaşının avukatı Şeker hakkında, 2017 yılında gözaltı kararı verildi. Kararın ardından firar eden sanık, 24 Kasım 2018’de yakalandı. Başkasına ait kimlik kartıyla İstanbul’da yakalanan sanık Şeker hakkında, farklı davalardan da hapis cezası kararı bulunuyor. Sanık hakkında, FETÖ’nün avukatlar aracılığıyla rüşvet verilen katip üzerinden kendi üyeleri ve diğer terör örgütü şüphelileriyle beraber yaklaşık 10 bin kişi hakkındaki soruşturma ve yakalama kararlarını sızdırdığı iddiasıyla dava açılmıştı. Şeker ile beraber 6 sanığın yargılandığı davada, 29 Eylül’de karar açıklanmıştı. FETÖ elebaşının avukatı Şeker, “silahlı terör örgütüne üye olmak”, “zincirleme şekilde rüşvet vermek”, “gizliliği ihlal” ve “suçluyu kayırma” suçlarından 35 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hâkim ve savcılara gözdağı

FETÖ elebaşının avukatı Adnan Şeker, örgütün yargısal darbe kalkışması olan 17-25 Aralık kumpasında görev alan polislerin tutuklanması üzerine hâkim ve savcıları tehdit etmişti. İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Şeker, Türk Ceza Kanunu (TCK) kitapçığını yırtmıştı.

adnan-seker-kimdir
Adnan Şeker

Adnan Şeker’in avukatlığını üstlendiği kişiler arasında FETÖ’nün önemli isimleri yer alıyor. FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in yanı sıra, FETÖ’nün mahrem müdürlerinden eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve kapatılan Samanyolu Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Hidayet Karaca’nın da avukatlığını yaptı. Ayrıca, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Hukuk ve Hayat Derneği’nin yönetim kadrosunda olan Şeker, örgüt mensuplarına yönelik dava süreçlerinde izlenecek adımları belirleyen grupta yer alarak FETÖ’cü avukatlar arasındaki iş bölümünü de organize etti.

ByLock yazışmalarını inkar etti

Sanık Adnan Şeker, mahkemede vermiş olduğu ifadesinde ByLock programını indirdiğini kabul etti. Ancak, avukatlığını yaptığı kişilerin mahremiyeti dolayısıyla programı kullandığını ileri sürerek kıvırmaya çalıştı. FETÖ elebaşının avukatı, şunları ifade etti:

“Bazı müvekkillerim bilgilerinin deşifre olmamasını, yazışmalarının da takip edildikleri gerekçesiyle mahrem kalmasını istediler. Ben de anlayışla karşıladım. Bu amaçla programı, Ağustos 2014’te değil, 2013’te yani tespit edildiği söylenen tarihten 7-8 ay önce kullandım ama bir örgüte üye olmak amacıyla değil, tamamen avukat müvekkil mahremiyetini sağlamak amacıyla yaptım.”

Avukat Şeker, ByLock programını kullandığına dair bilirkişi tespitini reddetti. Şeker:

 “Bu insanları suçlamamak adına içerikleri kabul etmiyorum, bu konuda beyanda bulunmak istemiyorum. Yazışmaları da kabul etmiyorum.” dedi.

FETÖ elebaşının avukatı ByLock’a 437 bin 993 kez bağlanmış

Gerekçeli kararda, “ByLock tespit ve değerlendirme tutanağı” delil olarak yer aldı. Bu tutanağa göre Şeker, 11 Ağustos 2014’te adına kayıtlı telefon hattı üzerinden ByLock’a defalarca erişim sağladı. Telefonun yanı sıra başka mobil cihazlardan da ByLock kullandığı belirlenen Şeker’in, 18 Ocak 2016’ya kadar ByLock’a tahsis edilen 3 IP adresine, 437 bin 993 kez bağlandığı kaydedildi.

Bu kapsamda, Şeker’in 9 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve hakkında takdir indirimi yapılmasına yer olmadığına hükmedildi. Hükümle birlikte, Adnan Şeker’in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

KAYNAK: TRT HABER

 

 

Kategoriler