Anasayfa » Alman gazetesi FETÖ’nün iç yüzünü deşifre etti
FETÖ'de Bugün

Alman gazetesi FETÖ’nün iç yüzünü deşifre etti

alman-gazetesi-feto-ayetleri
Alman gazetesi FETÖ

Alman Tagesschau gazetesi, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile ilgili özel haber yaptı. FETÖ’den ayrılan Vahdettin Polat isimli örgüt mensubunun SWR radyo kanalına verdiği demeçten alıntılar yapılan haberde, örgütün gizli istihbarat yöntemlerinden bahsedildi. Polat, SWR’ye verdiği demeçte, “Gizli bir gündemimiz var. Çok sistematik ve planlı bir şekilde kullanılan bir gözetim sistemi kurduk.” şeklinde konuştu. Haberde, FETÖ’nün kendisini “insan hakları ve demokrasi için kampanya yürüten bir ağ” olarak sunduğu belirtilerek örgüt mensuplarının istihbarat araçları kullanılarak baskı altına alındığı ifade edildi. Örgütün mahrem yapılanması, Alman gazetesinde “Hususi Hizmet” olarak adlandırıldı. Gazete, örgütün bu biriminin sadık destekçileri sayesinde Türkiye’de önemli kurumlara sızdığını yazdı.

Alman gazetesi FETÖ mensuplarının ifadelerini yayınladı

Habere göre Vahdettin Polat, 2016’ya kadar 12 yıl boyunca örgüt içinde “Hususi Hizmet” adlı gizli bir gözetleme biriminin üyesi olduğunu anlattı. Bu birimin, sadık destekçileri sayesinde Türkiye’de önemli devlet kurumlarına sızdığı ve Polat’ın, gizli örgüt hakkında Alman medyasına bilgi veren ilk üst düzey eski Gülen destekçisi (FETÖ’cü) olduğu kaydedildi.

Polat’ın şu ifadelerine yer verildi:

“Benim işim orduyla görüşmek, onlarla ilgilenmek, dertlerini dinlemek, düzenli olarak ziyaret etmekti. Bir nevi dini liderlikti.”

Polat, kendisine sorulan “Hususi Hizmet nasıl ilerliyor?” sorusuna ise,

“Klasik gizli servis yöntemlerine göre çalışan bir yapıdan bahsediyoruz.” diye yanıt verdi.

Polat, “Hususi Hizmet” sorumlularının erkenden yurt dışına çıktığını ve şu anda Almanya dahil Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşadıklarını, örgütün demokratik toplumların özgürlüklerini kullandığını söyledi.

Örgütten koptuğunu anlatan Polat, 2016’daki darbe girişiminin ardından tutuklandığını ifade etti. 2019’da İstanbul’da yargılandığını ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 16 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Önder Aytaç’ın ifadelerine yer verildi

Haberde Bilim ve Siyaset Vakfı Türkiye Araştırma Grubu Başkanı Günter Seufert’in de darbe girişiminin arkasında örgütün olabileceğine ilişkin, “Bunun gerçekten böyle olduğuna dair birtakım işaretler var.” ifadeleri kullanıldı. Böylece, birçok FETÖ firarisine kucak açan Almanya’da, medya 15 Temmuz’u FETÖ’nün gerçekleştirdiğine dair önemli bir adım attı.

Haberde, ayrıca Türkiye’den kaçan firari Önder Aytaç’ın da örgütün önde gelen temsilcilerinden olduğu belirtildi. Aytaç’ın 2019’dan beri Almanya’da yaşadığı kaydedildi. Aytaç’ın, hareketin gizli birimlerinin Almanya’da da faaliyet gösterebileceği endişesini dile getirdiği ve “Yalnızca Almanya’da değil, Avrupa’da ve dünyanın diğer yerlerinde de destekçiler bu yapıları inşa ettiler ve işletmeye devam etmeye çalışıyorlar.” şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Aytaç’ın gizli hususi birimlerin, tüm örgütsel yapısının yüzde beşini oluşturduğunu tahmin ettiği kaydedildi.

Alman gazetesi tarafından “Gülen hareketi” olarak bahsedilen FETÖ’nün, 1980’lerin sonlarında ağını Almanya’ya kadar genişlettiği ve ülkede 150 bin sempatizanı bulunduğu belirtildi. Ayrıca, ülkede FETÖ’ye bağlı 300 civarında dernek, vakıf, 22 okul, 3 bin civarında şirket ve çeşitli haber portalları olduğu vurgulandı. 

 

 

Kategoriler