Anasayfa » 61 FETÖ’cü hain için rekor ceza talebi
FETÖ'de Bugün

61 FETÖ’cü hain için rekor ceza talebi

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü işgal eden 61 FETÖ’cü asker hakkında 189 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 3 bin 481 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu’nca hazırlanan 574 sayfalık iddianamede, 15 Temmuz gecesi darbecilerin stratejik öneme sahip olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü ele geçirmek ve İstanbul trafiğini kontrol altına almak için 4 adet tank ve 3 adet zırhlı araçla Kuleli Askeri Lisesi ve 2. Zırhlı Tugay Komutanlığından çıkış yaptıkları anlatıldı. Yarbay Ahmet Uygun’un öncülüğünde çıkan askerlerin halkın tepkisiyle karşılaştıkları, teslim olun çağrılarına rağmen halka doğru ateş ettikleri ve tanklarla araçları ezdikleri belirtildi.

3 şehit, 49 yaralı

iddianamede, maktuller Hasan Kaya’nın uzun namlulu silahla ateş edilerek, İsmail Kefal’in çıktığı tank üzerinden düşerek ve Şükrü Bayrakçı’nın ise aracının üzerinden geçen tankın içinde ezilerek hayatını kaybettiği belirtildi. Ayrıca 49 kişinin de darbecilerin ateş etmesi sonucu yaralandığı kaydedildi.

99 kişinin şikayetçi olarak yer aldığı iddianamede, 15 şüphelinin tutuklu olduğu 46 erin ise tutuksuz oldukları belirtildi.

Kaynak: Sabah

Kategoriler