Anasayfa » Ahmet Altan FETÖ’nün kumpaslarını savundu
FETÖ'de Bugün

Ahmet Altan FETÖ’nün kumpaslarını savundu

FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin 17 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan’ın da yargılandığı davada savunma yapan Ahmet Altan, “Balyoz darbe haberlerini kendim yayımladım. Ergenekon’un varlığına kesinkes inanıyorum.” dedi.

İfadesine, hakkında hazırlanan iddianameyi eleştirerek başlayan sanık Altan, “Biz darbeyi yönlendirdiği iddia edilen adamları tanıyormuşuz. Birini tanımak nasıl bir suç kanıtı olarak kabul edilebilir? Soruşturma aşamasında Ahmet Keleş adlı bir kişi tanık olarak dinlenmiş ve bu kişi ifadesinde ‘Gezi olaylarının bir komplo olduğunu ve Taraf gazetesi yazarı Ahmet Altan’ın yazıları okunduğunda bunun daha net anlaşılacağını’ söylüyor. Gezi olayları sırasında ben Taraf gazetesinden çoktan ayrılmıştım. Ekrem Dumanlı ile ahbaplığım vardır. Ekrem ile telefonda konuştuğumda ben Taraf gazetesinin Genel Yayın Müdürü’ydüm, Ekrem ise Zaman’ın Genel Yayın Müdürü’ydü.” dedi.

Balyoz yayınlarını kabul etti

Balyoz darbe haberlerini kendisinin yayımladığını belirten Ahmet Altan, “O haberlerin yayınlanmasının tek sorumluluğu bana aittir. O gazetenin yayın müdürü bendim, benden başka kimse o haberlerin yayınlanmasına karar veremezdi. 2010 yılında Mehmet Baransu gelip bir darbe hazırlığının yapılmış olduğunu söyledi. Belgesi olup olmadığını sordum. Var olduğunu söyledi. ‘Belgesi varsa getir, bakalım.’ dedim. Birkaç gün sonra bu konuşma kayıtlarını ve içinde yazılı belgelerin bulunduğu CD’leri getirdi. Evrakları inceledik ve doğru olduğuna kanaat getirerek yayımladık. Olay bu.” ifadelerini kullandı.

Ergenekon’un kumpas olmadığını iddia etti

“Ergenekon’un varlığına kesinkes inanıyorum.” diyen Ahmet Altan, “Ergenekon dediğimiz, devletin içine yerleşmiş suç çeteleri. Ben bu çetelerin ortaya çıkarılmasını kesinlikle destekliyordum. Bugün de destekliyorum. Benim Can Erzincan kanalında Nazlı Ilıcak ve Mehmet Altan’ın ev sahipliğini üstlendiği programa katılmamın iki nedeni vardı. Biri, yeni yayımlanan ‘Ölmek Kolaydır Sevmekten’ adlı son romanım, diğeri ise programdan 1 buçuk ay sonra yargılanacağım Balyoz davasıydı. O gün programda söylediklerimi düşünüyorum. Düşüncelerimde en küçük bir değişiklik yok.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Kategoriler