Anasayfa » Ankesör soruşturması sanıklarından itiraf
FETÖ'de Bugün

Ankesör soruşturması sanıklarından itiraf

Ankesör soruşturması kapsamında 1182 şüpheli cezaevine gönderildi. 487 örgüt üyesi itirafçı oldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ mensubu askerlerden sorumlu sivillerin, askerlerle irtibat amacıyla kullandığı kamuya açık büfe, market ve benzeri yerlerde kurulu sabit hatlar veye ankesörlü telefonlarla örgüt içi iletişimi sağlamalarına yönelik açılan soruşturmalarda itirafçı sayısı 487’ye çıktı.

Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddesindeki etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen ve soruşturmalara faydalı bilgi verdiği tespit edilen itirafçı askerler ifadelerinde, kendilerinden sorumlu sivillerin isimlerini verip, fotoğrafla teşhis ediyor. İtirafçılar, aynı zamanda örgütün kendilerine verdiği görevleri de anlattı:

Eski Astsubay A.O.S. “İçki iç denildiğinde içki içen, zina yap denildiğinde zina yapan kişiler subay yapılıyordu. Benim gibi itaatkar olmayanların ise subaylık sınavlarına girmeleri engelleniyordu. İki kez girdiğim subaylık sınavlarında derece yapmama rağmen subay olmam engellendi.” ifadelerini kullandı.

Eski Asker Y.A. “2013 yılının sonunda bunlarla ilişkimi kestim. Sonrasında beni sürekli aradılar. İlişkimi kesince çok büyük bir mobing ile karşılaştım. Kasımpaşa Kuzey Deniz Komutanlığında göreve başlayınca, benim hakkımda olumsuz bilgiler verilmiştir. Bu bilginin kim tarafından verildiğini bilmiyorum ancak komutanım bana ‘hiç bana söylendiği gibi değilsin, çok çalışkan birisin’ demişti.” dedi.

Eski subay A.Ö. ise “En son arayan bizden sorumlu şahsa, görüşmek istemediğimi söyledim. Bana, ‘Seni işinden ederim, bu zamana kadar görüşüyordun da şimdi ne oldu? Bizden ayrılırsan şeytana uyarsın.’ diyerek tehditlerde bulundu.” şeklinde itirafta bulundu.

Kaynak: Sabah

Kategoriler