Anasayfa » Makedonya’da FETÖ’cüler paniğe kapıldı
FETÖ'de Bugün

Makedonya’da FETÖ’cüler paniğe kapıldı

Makedonya Başbakanı Zoran Zaev’in FETÖ’den ilk kez “terör örgütü” olarak bahsetmesi ülkedeki firari FETÖ’cüler arasında panik yarattı.

Makedonya, Türk vatandaşlarına vize uygulanmamasından yararlanan FETÖ’cülerin üssü konumuna geldi. Yurt dışına kaçan FETÖ’cüler vize boşluğunu fırsat bilerek Makedonya’yı transit ülke olarak kullanıyor. Makedonya’da kısa sürede oturma izni alan örgüt üyeleri bir süre sonra Avrupa ülkelerine gitmek için vize başvurusunda bulunuyor. Vizeyi alansa soluğu Avrupa’da alıyor.

Türkiye’nin uyarıları

FETÖ’nün iş dünyasından eğitime kadar her alandaki faaliyetlerine göz yuman Makedonya, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen terör örgütünün faaliyetlerine müsaade etti. Makedonya’ya FETÖ konusundaki uyarılar hem Türkiye’den yapılan ziyaretlerde lider seviyesinde hem de büyükelçilik seviyesinde tekrarlandı.

“Terör örgütü” vurgusu

Türkiye’nin uyarıları ilk defa geçtiğimiz 21 Aralık’ta yapılan Türkçe Bayramı’nda karşılık buldu. Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ilk kez FETÖ’den “terör örgütü” olarak bahsetti. Zaev’in bu çıkışı FETÖ’ye yönelik yaptırımların şiddetleneceği şeklinde yorumlandı.

FETÖ’cüler panikte

Zaev’in açıklaması Makedonya’daki FETÖ’cüler arasında büyük panik yarattı. FETÖ’cülerin Türklerin yoğun olduğu bölgelerde değil, yabancıların bulunduğu bölgeleri ve salaş otelleri konaklama için tercih ettiği bildirildi. Yakalanma riskleri olan örgüt üyelerinin otellere sahte isimlerle kayıt yaptırdığı vurgulanıyor.

FETÖ’nün bu ülkedeki faaliyetlerinin başını diğer yerlerde olduğu gibi eğitim çekiyor. FETÖ’nün Makedonya’da Yahya Kemal Koleji bulunuyor. Makedonya imamının da örgüt okulunda öğretmen olarak çalıştığı belirtiliyor.

Kaynak: Star

Kategoriler