Anasayfa » Adil Öksüz’ün serbest bırakılması davasında itiraf
FETÖ'de Bugün

Adil Öksüz’ün serbest bırakılması davasında itiraf

FETÖ’nün sözde “Hava Kuvvetleri Komutanlığı imamı” olduğu belirlenen firari Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili davada, olay tarihinde Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde görev yapan polis Murat Bayrak FETÖ’cü olduğunu kabul etti.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, “Adil Öksüz’ün Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstermemek”, “amirlerine bilgi vermemek”, “Öksüz’ün jandarma karakolunda kalmasını sağlayıp onunla ilgili delillerin karartılmasına yardımcı olmak”la suçlanan polis Murat Bayrak’ın savunması alındı.

Murat Bayrak, darbe girişimi gecesi şehir merkezinde çeşitli yerlerde görev aldıktan sonra Sabri Kaya, Kadir Yılmaz ve İsa Yavuz ile iki ekip olarak Akıncı Üssü’ne görevlendirildiklerini aktardı.

Akıncı Üssü’ndeki karakola geçtiklerini ve burada gözaltına alınan kişilerin nakilleriyle görevlendirildiklerini ifade eden Bayrak, işlemlerin bitmesinin ardından şahısların dışarı çıkarıldığını söyledi.

Bayrak, “Orada ‘imam’ kelimesi geçti ama nasıl geçtiğini bilmiyorum. Bunu diyen kişi telefonla konuşuyordu.” dedi.

FETÖ’nün tepe yöneticisiyle irtibatlı

Adil Öksüz’ü tanımadığını savunan Bayrak, FETÖ’nün tepe yöneticilerinden Hüseyin Saruhan ile yaptığı 6 görüşmenin sorulması üzerine “O şahsın müteahhit olduğunu biliyorum. 5-6 sene önce ev almayı düşünüyorduk. O yüzden aradım.” dedi.

Üye hâkimin, “Bir evle ilgili birini 10 gün ararsın ama sen 2010’dan 2013’e kadar aramışsın.” demesi üzerine Bayrak, “Kesinlikle ev dışında başka bir şey görüşülmedi.” iddiasında bulundu.

Yine FETÖ’nün tepe yöneticilerinden Osman Karakuş ile görüşmesinin sorulması üzerine Bayrak, “O dönemde Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürlüğündeydim. Ondan dolayı aramışımdır.” dedi.

‘ByLock kullandım’ itirafı

“Telefonuna ByLock yüklendi mi?” diye sorulan Bayrak, programın telefonuna yüklendiğini söyledi.

Mahkeme Başkanı Köksal, bunun ardından Bayrak’a, “Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor musun? Düşünmek ister misin?” diye sordu.

Bayrak, düşünmek istediğini bildirdi. Başkan Köksal duruşmaya 15 dakika ara verildiğini açıkladı.

İtirafçı olmayı kabul etti

Aradan sonra Bayrak’a, “Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyor musun?” sorusu tekrar yöneltildi. Bayrak, “Evet” dedikten sonra, ByLock’u telefonuna öğretmen olan “Serkan” adlı birinin yüklediğini, bu kişiyle bire bir “sohbet”lere katıldığını ifade etti.

“Serkan”ın gerçek ismini ve nerede öğretmen olduğunu bilmediğini aktaran Bayrak, bu kişiden önce ismini hatırlamadığı bir başka biriyle görüştüğünü söyledi.

Mahkeme Başkanı Köksal, “Bilgileri sakladığın sürece ‘Etkin pişmanlıktan yararlanmak istiyorum.’ demekle bir şey elde edemezsin. Her şeyi samimi anlatman lazım.” uyarısında bulundu.

Bunun üzerine Bayrak, sohbetlerde Asayiş Şube Müdürlüğünde görevli olan ve ihraç edilen eski polis memuru Mahmut Ulu, Hassas Bölgeler Şubesinden Doğan Karakaş ve “Mahmut” adlı kişinin olduğunu anlattı.

Kod adı olmadığını, ByLock’u en fazla 2-3 ay kullandığını, sonra programın kaldırılmasının istendiğini, ardından “Eagle’ ya da örgütün başka bir programını kullanmadığını öne süren Bayrak, “Serkan” adlı kişiden önce başka biriyle “sohbet” ettiklerini ancak ismini hatırlamadığını öne sürdü.

Bayrak, örgüt toplantılarına katıldığı kişilerin isimlerini düşünüp bildirmek üzere süre istedi.

Kaynak: AA

Kategoriler