Anasayfa » Kaynak Holding’i FETÖ’cüler kurutmuş
FETÖ'de Bugün

Kaynak Holding’i FETÖ’cüler kurutmuş

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) en büyük finans kaynaklarından olan Kaynak Holding’in sahibi görünen aralarında Naci Tosun, İzzet Akyar, Ahmet Türkcan, Mutlu Şahin ve Muzaffer Durmuşoğlu’nun da olduğu örgüt elemanlarının şirketleri nasıl batırdığı ortaya çıktı. Kaynak Holding’in hisse paylarıyla birlikte 54 milyon liralık sermayesini Hollanda merkezli INL Partners PV’ye hukuksuz bir şekilde taşıyan örgütün, devir işleminin hemen ardından kâr payı adı altında 30 milyon TL’yi de Hollanda’ya kaçırdığı belirlendi. Hukuksuz işlemlerle holdingin içini boşaltan eski yönetimin, 120 milyon TL’lik kredi borcunu da Türkiye’ye yıktığı ortaya çıktı. FETÖ’nün bankalara olan borçlarını ise 17 Kasım 2015’te atanan kayyumlar ödedi. 1 Eylül tarihinde yayımlanan 674 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmesine karar verilen Kaynak Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, yaşanan bu tabloyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İmran Okumuş, yönetime gelir gelmez 120 milyon TL’lik bir borçla karşılaştıklarını söyledi. Bu borcu ödemek ve mali yapıyı düzeltmek için önce himmet adı altında yapılan usulsüz para transferlerini kestiklerini aktaran Okumuş, “Ardından kadrolarda tasfiyeye başladık. 13 bin 400 bordrolu çalışan vardı. İlk etapta örgütle direkt bağlantılı olan üst yönetim, genel müdür gibi şirkette belirleyici olan isimleri tasfiye ettik” dedi. Holdingin bir ticarethaneden çok insanhane gibi çalıştırıldığını aktaran Okumuş, aslında bölge ve il imamı olan abi ve ablaların çalışıyormuş gibi gösterildiğini kaydetti. Onların da ilişiğinin kesildiğini anlatan Okumuş, “Bu gibi düzenlemelerle şirketlerin mali yapıları toparlandı. 8 ay gibi bir zamanda holdingin bankalara olan tüm borçlarını ödedik. Hatta kâra geçirdik” diye konuştu.

Örgütün 15 Temmuz’da gerçekleştirdiği darbe girişimine kadar holdingin güçlü bir mali yapıya kavuşturulduğunu belirten Okumuş, hain girişimin ardından Kaynak Holding bünyesindeki şirketlerin boykot edilmeye başladığını aktardı. Bu durumun mali yapıya da yansıdığını aktaran Okumuş, “Her ne kadar kayyum atanmış olsa da insanlar bu şirketlere tepki koydu ve alışverişi kesti. Bu da şirketlerin cirolarını etkiledi. 15 Temmuz’un ardından toplam zarar 40 milyon TL’yi buldu” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Borsa Gündem

Kategoriler